Šilkinio tofu suktinukaiVaida KurpienėNoriu pasidalinti labai patikusiu patiekalu, kurio skonis labai panašus į žuvį keptą tešloje. Valgėme su avokadu, paprikos, agurko juostelėmis, apšlaksyta laimo citrinų sultymis. Sezamų sėklytės ir skoniui ir grožiui. Toks sakyčiau kiniškas patiekalas, rašo Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Ledai su tofu sūriuIrvydaSveiki ir skanūs ledai su tofu sūriu. Foto ir receptas Jolantos Kardelytės
Pilno grūdo miltų blynai be kiaušinių ir be pienoVaida KurpienėKartais norisi blynų sekmadienio pusryčiais, o kartais – pietums. Kodėl ne? Svarbu iš ko jie pagaminti. Mano bėda su blynais, kad galiu suvalgyti jų daug, o išalkstu- greitai. Taigi vis sumąstau ką galima daryti, kad sotumo jausmas būtų didesnis. Beje, vaikams beveik kiekvieną savaitę kepu įvairius sveikus blynus. Bet jie viską išbėgioja, o mano darbas – sėdimas ir turiu pagalvoti ką darau. Šį kartą pristatau blynus, kuriuos galima valgyti ir su sūriu padažu, su daržovių salotomis ir juose santykinai daug baltymų, taigi ir sotumo jausmas ilgesnis. Blynų tešlą maišiau be jokių gyvūninės kilmės produktų, tik kepiau su lydytu sviestu. Veganai drąsiai jį gali keisti kokoso ar kitu kaitinimui tinkamu aliejumi. Beje, pirmą kartą kepiau tik sau, nes nebuvau tikra ar bus skanu. Bet kol laksčiau fotografuoti ir valgiau su malonumu, vaikai reikalavo paragauti ir sakė, kad kitą kartą ir jiems taip puikiai atrodančių blynų iškepčiau. Skanaus ir Jums.